Rastlös med kreativ klåda och en enorm längtan att hitta hem - Livet som ensam mamma och student är fyllt av stress och måsten men också av drömmar och förhoppningar

torsdag 20 januari 2011

Sprucket tak, cv och en massa lackfärg

Idag kom jag äntligen igång med att lacka billyhyllorna som jag släpat upp från källaren, det kommer att bli jättefint med dem utefter hallväggen som blev tom efter försäljningen av akvariet.

I halltaket har färgen spruckit lite här och var, taket har jag försökt förtränga ända sen jag började med renoveringen men det ser inte alls kul ut. Det är bulligt, har sprucken färg och ojämn yta efter att jag har spacklat och inte orkat slipa ordentligt. I hallen stod från början platsbyggda garderopber från husets byggår (-49). Stoooora men ack så opraktiska så dessa fick försvinna och nu har jag en stor, ljus och möblerbar hall istället. Mycket, mycket bättre än den trånga, mörka hallen med garderober där saker försvann.

En paus i allt fixande fick det bli och stora koppen fylldes med kaffe och sen var det cv-skrivande och jobbsökande som gällde. Är väldigt splittrad över hur jag ska göra den här terminen, det har varit så mycket sorger och jobbiga saker det senaste året i kombination med det tunga bagage jag har sen tidigare så jag känner mig helt uttömd på energi, fokus och motivation. Jag vill så gärna fortsätta med studierna så jag kommer ut och kan arbeta med det jag brinner för men jag orkar inte ta tag i läsningen och när jag väl gör det så kommer jag på mig själv med att läsa samma stycke om och om igen, utan att egentligen förstå vad jag läser. Sen spelar ju även ekonomin in också, vore skönt att få ha lite extrapengar och inte sitta med ångest varje månad.

Men vad gör man då när allt är mörkt och jobbigt. Jo, man tvingar sig själv att le tills det börjar kännas äkta och sen börjar man rensa i källaren. Har ju 3 förråd varav 1 väldigt, väldigt stort och det är alltid kul att leka sakletare och hitta saker man glömt bort och som man kan använda på nytt, kanske med ett nytt utseende :)Mi casa - En liten bild från när det var lite varmare, lite lättare och lite roligare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar