Rastlös med kreativ klåda och en enorm längtan att hitta hem - Livet som ensam mamma och student är fyllt av stress och måsten men också av drömmar och förhoppningar

söndag 1 januari 2012

Nytt år, nya möjligheter...

2012-01-01
Så var vi då där igen, nyårsdagen med alla förväntningar och löften. Blickar tillbaka och tänker att nu, nu ska det bli bättre. Nu ska jag ta de där sista högskolepoängen jag släpar efter med, nu ska jag gå ner de där trivselkilona/ centimetrarna, nu ska jag äta nyttigare, nu ska jag röra på mig mer.
Ambitionerna är stora och förhoppningarna om ett bättre liv i år är gigantiska men, nja, om sanningen ska fram så är jag numer luttrad och inser att det blir väl sådär med allt :)
1 löfte har jag iallafall som jag tänker införliva. Jag ska inhandla en kalender av astronomiska mått och inruta mitt liv i minsta detalj, är hopplöst spontan och tänker hela tiden att jag fixar det där sen, men det blir ju aldrig gjort!! Nu ska det schemaläggas och middagar ska planeras, det ska veckohandlas och årets första dag har faktiskt fyllts med att leta goda recept i min rätt nyinköpta Hälsokokboken av Ulrika Davidsson. Mums vad en massa gott det fanns i den!
Senare i veckan ska en ny cykel inhandlas, min förra blev stulen i början av sommaren och nu när jag ska gå utbildning hemma i sthlm tänker jag passa på att få ordentligt med vardagsmotion.

Nyårsafton tillbringades med kärleken, lagade en god men inte alltför ambitiös middag bestående av smördegsinbakad fläskfilé med en otroligt god fyllning, potatis och morötter i ugn samt en god örtsås, såsen passade väl inte så bra till men såsoman som jag är behövdes den iaf :) Gott rött vin till det och sen film och mys i soffan med gammaldags vaniljglass med chokladkross i och varma hallon. Mums, mums. På tolvslaget stod vi på balkongen och såg på en kakafoni av raketer men även ljuslyktor som skickades upp. De var vackra, lugna och fick mig att tänka på min prinsessa som var hos sin pappa, varför? Hennes favoritprinsessa Rapunzel såklart! Varje år på prinsessans födelsedag skickas ljuslyktor upp för att minnas den försvunna prinsessan :)

Gott Nytt och med en förhoppning om en riktigt god fortsättning...

Tess

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar