Rastlös med kreativ klåda och en enorm längtan att hitta hem - Livet som ensam mamma och student är fyllt av stress och måsten men också av drömmar och förhoppningar

söndag 26 maj 2013

I regn och rusk...

 ...stod vi och sorterade skräp på tomten idag. Häromdagen fick vi ett mail från vår säljare på Älvsbyhus om de skulle beställa en container? Lite sent påtänkt tyckte jag eftersom huset stått uppe 10 dagar och skräpet har slängts lite överallt. Nej, tack sa vi. Kostnaden för en container är inte inräknat i huskostnaden men med i kalkylen, men eftersom markarbetena som absolut inte skulle bli högre än i kalkylen, tvärtom lägre, ändå blev mycket dyrare valde vi att spara containerkostnaden och ta bort skräpet själva. Sagt och gjort, idag åkte vi ut och vi kan ju säga att vi är besvikna över att en container inte ställdes upp på en gång. Skräp har blåst omkring i en stor del av området och grannar har fått plocka bort det som har kommit in på deras tomter.
Vi började med en av 4 högar, i slänten på norrsidan, utmed sovrummen. Där sorterade vi upp skräpet i 4 högar. Behandlat trä, plåt, obehandlat trä samt trasiga takpannor. All plast, cigarettpaket, matsopor, burkar och flaskor lade vi i sopsäckar och knöt ihop. Senare ska vi fortsätta med övriga högar, hämta ett gratis lånesläp där vi hyr förråd och slänga det som ska slängas på återvinningsstationen. Träet sparar vi för diverse bruk, även trasiga takpannor har vi en plan för.
Dottern sprang in till grannarna där hennes jämnåriga kompisar bor och lekte för fullt medan jag och sambon stod i regn och blåst och kämpade på.
Det låter nog konstigt men trots att det var lite kallt om händerna och dessutom väldigt blött för att inte tala om tungt så var det skönt att få vara där och fixa. Det börjar bli på riktigt nu!
Efteråt åkte vi in till stan och gick på bio, Epic - skogens hemliga rike. Vi blev dock lite försenade pga extra mängder vatten på E18 som skapade långa och sega köer. Filmen var en höjdare och dottern ritade för fullt när vi kom hem. Nästa helg ska hon se den igen, den här gången med sin pappa. 


                                   


Bilden lånad från SF.se
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar