Rastlös med kreativ klåda och en enorm längtan att hitta hem - Livet som ensam mamma och student är fyllt av stress och måsten men också av drömmar och förhoppningar

tisdag 4 juni 2013

Nya grannar

I söndags åkte vi så ut till tomten igen för att fortsätta röja undan byggsoporna. Vi fick då besök av framtida grannar som döm till min förvåning läste min blogg! Jag som levde i tron att ingen läste det jag skriver här. När jag började med bloggen var det för min egen skull, en dagbok på nätet helt enkelt. När jag sedan började skriva om huset vi skulle bygga och som nu står så fint och väntar på oss hörde Älvsbyhus av sig och undrade om jag ville att de skulle lägga upp min blogg på deras hemsida. Jo, det går bra tyckte jag, det är väl ingen som är intresserad av vad jag skriver men visst kan jag dela med mig av vad som händer oss under bygget om någon nu skulle hitta hit. Och det gjorde en familj som ska bygga ett Regin några tomter bort. Välkomna!
Vi fick ju aldrig upp någon container då den av någon anledning glömdes bort av Älvsbyhus och dem nästan 2 veckor efter husleverens frågade om vi ville ha dit en container. Då var byggarna klara och vi har inte sett till dem sedan dess så allt skräp skulle vi bli tvungna att plocka själva. Då tyckte vi att pengarna för containern kan vi lika gärna lägga på annat och slänga skräpet själva på återvinningsstationen. Bilderna tog vi drygt en vecka innan containerfrågan kom och den på framsidan var några dagar sendare dubbelt så stor.


Skräphögarna på framsidan


Och en på baksidan

Man ska ju inte klaga när det är sol och varmt men det gjorde att arbetet med skräphögarna tog längre tid eftersom vi flydde in i skuggan för vattenpauser och lite fika några gånger. Högen på baksidan var prioriterad eftersom våra grannar kommer med stora stenar som de inte behöver själva och som vi kan använda för att göra vår 3 meter höga slänt (läs stup) lite mindre brant. Tyvärr låg skräphögen i vägen så stenbumlingarna hamnade en bra bit ifrån där vi helst vill ha dem så vi tog bort skräpet så att resterande stenar kan hamna där vi vill. Det är grannsamverkan på hög nivå, alla fyllnadsmassor som blir över åker från tomt till tomt, på så sätt sparar man in pengar på transporter, även grävarna hyrs in en dag här och där för att slippa uppställningskostnaderna. Man får ju inte vara dum!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar