Rastlös med kreativ klåda och en enorm längtan att hitta hem - Livet som ensam mamma och student är fyllt av stress och måsten men också av drömmar och förhoppningar

fredag 14 juni 2013

Städkavalkad

Det har varit mycket att stå i sista tiden så dokumentationen har helt uteblivit. Men en del kort har jag tagit ändå. Förra lördagen åkte vi ut till tomten för att fortsätta röja med byggsoporna. Dottern var hos morfar på landet och vi passade på att göra tråkiga saker innan det var dags att hämta henne.


Framsidan, före och efter all plast har slängts
Dem icke så roliga plastskräphögarna på framsidan2 sådana här vändor blev det med bara plast och frigolit.


Och så är ser det ut när det "bara" är trä kvarHär har vi staplat obehandlat trä som vi ska använda oss av


Här ligger trä som är behandlat eller målat samt lite plåt


Och de trasiga takpannor vi hittills samlat ihop. Sånt här ligger i skärvor över i princip hela tomtenTrähögen ligger mot norr och tomtgränsen, under sovrumsfönstren. Här stör dem ingen.


Det blev ju en miss med containern, vi har i förrgår haft kontakt med en man från byggservice och då fått veta att containern var vårt ansvar att beställa men att han var medveten om att en del säljare kalkylerade med den och att man kan få föreställningen att den därför skulle beställas av Älvsbyhus eller dess underleverentörer. Ja, jag var arg innan men den otroligt trevlige Stefan på service norr har tålmodigt svarat på mina frågor och förklarat hur allt ligger till och jag känner istället att ja, det är ju säljare som säljer in huset till oss kunder. Och med en pappa som varit säljare och fortfarande lever med den mentaliteten så vet jag att säljare gör det dem kan för att sälja och ibland kan sanningen låta olika, man kan vända lite på orden helt enkelt. Jag gör nog det jag med i mitt jobb för att vi ska slippa våldsamheter och konflikter och lugna ner dem som inte fungerar som samhället i övrigt.
Så, inga hard feelings längre. Det var en miss, men vår säljare har ett sätt och en utstrålning som gör det svårt att vara arg på honom. Det är lite morfar/farfar över honom. 

Utan en container hade vi tänkt låna ett släp på Selstor, där älskade har magasinerat sina möbler efter att han flyttade hem till mig, det är nämligen gratis att låna släp där. Tyvärr var alla utlånade och vi hade missat att göra en reservation. Istället svängde vi förbi Statoil och hyrde ett släp för 199 kr som man då får ha i max 4 h. Ett släp med gallergrind, perfekt för att packa skräp i.

Visst är det jobbigt att plocka skräpet, särskilt nu när magen har blivit stor och allt är tyngre än annars. Det är varmt och soligt, och astman gör sitt för att andningen ska bli jobbigare men oj! så duktig man känner sig efteråt. Det är även något med att få åka till ÅVC´n och sortera upp skräpet och veta att man är en duktig och miljötänkande medborgare. Jag är lite miljönörd och tycker att det är viktigt att vi gör det vi kan för att reparera de skador vi gör på miljön.
Man känner sig fruktansvärt nöjd också när man tittar på bilderna och känner att, det här har vi fixat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar