Rastlös med kreativ klåda och en enorm längtan att hitta hem - Livet som ensam mamma och student är fyllt av stress och måsten men också av drömmar och förhoppningar

torsdag 1 augusti 2013

Trätrall och grundolja

Tidigt igår morse, kl 07 närmare bestämt, kom våra reglar och stenplattor som ska utgöra stommen för vår trätrall på dryga 80 kvm.


20130731_103710-1.jpg


Den hissades av lastbilen och sen funderade vi på när snickaren skulle komma. Vi har anlitat sambons f.d. styvpappa som är snickare och så ska sambon hjälpa till.
Vi behövde inte fundera så länge för han ringde några timmar senare och deklarerade att han höll på att packa ihop i sommarhuset och skulle dyka upp under dagen.
Lite panik blev det med målningen då vi i förrgår var och köpte grundolja och hälften av grundfärgen men i och med ihållande regn den dagen blev det inget gjort.
Medan sambon och H satte igång med att mäta upp drog jag igång med att olja in ändträet i vinkeln där vi ska ha trallen. Hade en förhoppning om att lyckas få på lite grundfärg också innan de nedersta decimetrarna försvinner under trätrallen. Vinkeln, plus en kortsida, hälften av husets knutar och en miljard, det kändes så iaf, spikskallar har nu oljats in samt under fönsterbläck då jag ansåg att dessa var de extra väderutsatta områdena.

 

                                     Grundolja 90 AquaGrundfärg 91 Aqua
  

När man bygger ett Älvsbyhus får man rabatt på färg hos Bohlins BMM. Färgen hämtar man i valfri Flügger butik. Ett smart verktyg på Bohlins hemsida är att man kan välja "sitt" Älvsbyhus och därmed få färgåtgång uträknad. Till vårt Regin behövdes 6 liter grundolja samt 55+20 liter grundfärg. Vi valde att ta en 10 liters grundolja istället och började med 4 stycken 10 liters grundfärg. Kändes bara dumt att ta hem allt på en gång då vi ändå kommer att prioritera väggarna i vinkeln. Betalningen sköts via faktura från Bohlins där rabatten ska vara avdragen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar