Rastlös med kreativ klåda och en enorm längtan att hitta hem - Livet som ensam mamma och student är fyllt av stress och måsten men också av drömmar och förhoppningar

söndag 22 september 2013

Bokbloggsjerka 20-23 september

Det har gått sisådär för mig att följa bokbloggsjerkan men den här veckan var det en relativt enkel fråga att besvara så jag slänger iväg ett svar så här sent på söndagskvällen.
Den här veckan frågar Annika:

Läser du helst standalones eller bokserier?

Jag har ingen favorit av dessa två utan det beror helt på författarens förmåga att göra en bra bok med ett bra slut som inte ger mig ett tomrum eller att författaren lyckas göra en bokserie som håller mig som läsare kvar bok efter bok utan att jag tappar intresset. Sen är det inte alltid så att jag läser en hel bokserie i sträck. Jag tar gärna en annan bok/författare emellan och återkommer till serien senare.
Några av de bokserier jag har hållit mig vid i alla år är dels Wallander serien, det var många år sedan jag sist läste någon av böckerna men jag minns att jag gillade dem. En annan författare jag har haft som favorit i många år är Michael Connelly och hans Harry Bosch. Så här ska kriminalromaner skrivas enligt mig. Men sen är inte Connelly en uppstickare som skriver enbart på beställning för att bli rik och berömd som många nya gör. Han har erfarenheten från tiden som kriminalreporter och har berättelser som uppstickarna inte kan matcha. Även hans fristående böcker gillar jag. En relativt ny och omtyckt bekantskap är Ölandsserien av Johan Theorin, även hans fristående gillar jag såsom t.ex. Sankta Psyko.
Men åh, nu kom jag ju på en gammal goding och min absoluta favorit bland deckare. Poirot av Agatha Christie! Jag fullkomligt älskar denne korpulente belgare. En riktig brittisk mysdeckare som är något jag gillar allra bäst. Faktiskt är detta, brittiska deckare, min favoritgenre även när det gäller film och tv-serier, tillsammans med amerikanska 80-tals filmer. Länge leve Bernie är underbar liksom dansfilmerna från denna tid. Nåja, nu gällde det böcker.
Jag kan alltså inte säga att jag helst läser ett av alternativen, i bokhyllan har jag flest fristående böcker men den författare som jag har flest böcker av är Michael Connelly där jag har hela serien med Harry Bosch, därefter är det Wallander serien för att följas av Agatha Christie som fylls på varefter jag hittar dessa rariteter.

2 kommentarer:

  1. Brittiska deckare är mina favoriter också!

    SvaraRadera
  2. Jag gillar serier, gärna långa, företrädesvis deckare, men kan tänka mig att blanda upp med standalones... Och jag läser många serier parallellt, det brukar gå lätt att hitta tillbaka till karaktärerna.

    SvaraRadera