Rastlös med kreativ klåda och en enorm längtan att hitta hem - Livet som ensam mamma och student är fyllt av stress och måsten men också av drömmar och förhoppningar

söndag 8 september 2013

5 miljoner kronor!!

Ja, det skulle ju inte vara fel att få, bara sådär. Efter att ha missat två veckors bokbloggsjerka pga. fullt upp här hemma ska jag den här helgen låta fantasin skena iväg. Veckans fråga:

Vad skulle du göra om du plötsligt blev fem miljoner kronor rikare?

1. Betala av vårat huslån.

2. Bygga carporten och fylla upp lite på tomten.

3. Plugga, plugga, plugga. Behöver jag inte tänka på en inkomst skulle jag plugga vidare. Kanske jobba lite ändå, mitt arbete kan vara både roligt och intressant.

4. Ideellt arbete. Jaja, det låter som en klyscha. Men med tanke på den inriktning jag har valt yrkes- och studiemässigt finns det massor jag skulle vilja göra men inte hinner med pga. arbete, studier och familjeliv.

5. Semester utomlands!!

6. Investera. Jag handlar lite med aktier och skulle kunna öka investeringarna med lite extra pengar.

7. Spara.

Ja, men nu handlar ju inte livet bara om att drömma om den där storvinsten eller vad som nu skulle göra livet fulländat. Man får vara sitt eget öde och jobba för att livet blir så där bra som man vill. Klart att allt inte går att få men man får sätta upp delmål och sen kanske nöja sig med lite mindre än det allra allra bästa. Mina punkter är inte helt ouppnåeliga. Jag har gjort en del bra investeringar och vi har långt ifrån fullbelånat vårat nybyggda hus, carporten kommer att komma upp i vår och ja, rent krasst så behöver vi faktiskt inte fylla upp tomten. Pluggar gör jag och kommer nog att fortsätta på ett eller annat sätt tills jag är nöjd. Ideellt arbete är något jag inte vet om jag någonsin kommer att hinna med, min dotter börjar bli stor men om några veckor har jag en nyfödd igen så det lär dröja många år innan jag kan ägna mig åt annat än min egen familj. Jag har tidigare varit volontär hos Ecpat men hade inte tid så idag nöjer jag mig med att prata om deras arbete, trycka på barnperspektivet i mitt arbete och vara allmänt obekväm då folk i allmänhet helst vill vara som de 3 aporna när det kommer till människohandel och övergrepp mot barn.


 
Semester, investeringar och sparande, ja, det är något som redan förekommer. I något mindre skala dock.
 
Summa summarum, visst vore det underbart med 5 miljoner extra! Men jag har ett bra liv ändå och jobbar för att uppnå mina drömmar. Det tar bara lite längre tid utan dessa miljoner. 

1 kommentar:

  1. Fem miljoner kan ge en fin guldkant på livet!

    SvaraRadera