Rastlös med kreativ klåda och en enorm längtan att hitta hem - Livet som ensam mamma och student är fyllt av stress och måsten men också av drömmar och förhoppningar

tisdag 9 oktober 2012

ASKUNGAR...

...av Kristina Ohlsson

"En liten flicka försvinner från ett x2000-tåg som just rullat in på Centralen i Stockholm. I en annan del av Sverige lever en ung kvinna gömd, rädd för att en dag återfinnas av den man som hon först trodde var en prins och befriare. Hon vet bättre än någon annan varför flickan är försvunnen, och än en gång förbereder hon sig för flykt"

Berättelsen griper tag i en och man förs framåt, förskräckt och orolig för vad som hänt barnet och spänd på upplösningen. Huvudpersonen är den kvinnliga civila polisutredaren Fredrika Bergman - en modern kvinna som inte riktigt lyckats få en naturlig plats i den manliga, traditionella polisgruppen men som överaskar både sin chef och sin kollega. Man tror att man har gissat vem som är gärningsmannen men överaskas av hur man har vilseletts och irriteras över hur poliserna tänker och agerar. Det är visserligen bara fiktion, men visst finns dessa män även i verkligheten.

Jag gillade Askungar och tänker ge mig på även Tusenskönor som är den andra boken om Fredrika Bergman och hennes kollegor.

Tess

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar